Bakan Varank, Erzurum'daki saldırı sonrası eski defterleri açtı: 2011'de bir 'Geçmiş olsun' demediler

Bakan Varank, Erzurum'daki saldırı sonrası eski defterleri açtı: 2011'de bir 'Geçmiş olsun' demediler
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP'nin Erzurum'daki mitinginin saldırıya değinirken, 2011 yılında AKP'ye saldırıldığında "Geçmiş olsun" denmediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'daki mitinge taşlı saldırı düzenlenmiş, yaralananlar olmuştu. İktidar, İmamoğlu'nun 'provokasyon' yapmakla suçlamıştı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün AKP'nin Bursa’daki seçim standına saldırı olduğunu söyledi.

Varank, demokratik yarışın sandıkta yapıldığını, şimdiye kadar 15 seçimin 15’ini büyük farkla sandıkta kazandıkların belirterek 'bugünlerde çeşitli provokasyonlara yeltenenler' olabileceğini kaydetti.

Sanayi bakanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakınız, dün Bursa'da Kent Meydanı’nda HDP'nin mitinginden çıkan bazı kimseler bizim oradaki standımıza sopalarla saldırmaya kalktı. Sinan Oğan'ın seçim otobüsüne dün bir saldırı oldu. İşte Erzurum'da bir olay yaşandı. Bunlar siyasette olmaması gereken işler. Siyasette şiddetin yeri olmaz. Biz şiddete karşıyız. Ama biz ikiyüzlülüğe de karşıyız.

Eski defterleri açtı

Bakınız, şimdi seçim otobüsleri taşlanıyor diye konuşanlar, 2011 yılında sayın cumhurbaşkanımızın otobüsü Hopa'da taşlanırken ağızlarını açtılar mı? Bir 'Geçmiş olsun' dediler mi? Demediler. O Kılıçdaroğlu var ya, ne dedi biliyor musunuz? ‘Rüzgar eken, fırtına biçer’ dedi. Şimdi o cümleleri kuranlar, ‘Siyasette şiddetle ilgili neden sesinizi daha çok yükseltmiyorsunuz?’ diyorlar. İşte ben yükseltiyorum. Biz şiddete karşıyız. Siyasette şiddet olmaz ama siz de ikiyüzlülüğü bırakın."

mustafa-varank.jpg

Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın burada diğer partilerin il başkanları var... Dün bizim standımıza saldırı oldu. CHP'nin il başkanı arayıp bir 'Geçmiş olsun' dedi mi? İYİ Parti'nin il başkanı arayıp bir 'Geçmiş olsun' dedi mi? DEVA’nın ki dedi mi, koalisyonunkiler dedi mi... Hiçbiri bize 'Geçmiş olsun' demiyor. Onun için bu ikiyüzlülüğü de bırakmaları lazım. Eğer şiddete karşıysak toptan karşı olmamız lazım. Sayın cumhurbaşkanımızın otobüsü taşlanınca ‘Böyle iş olmaz’ demeniz lazım. Ama siz bunları demeseniz de biz her zaman doğrusunu yaptık. Tekrar söylüyoruz. Siyasette şiddet olmaz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kime yapılıyorsa karşıyız, kim yapıyorsa karşıyız. Ama biz işte bunlara fırsat bırakmayacağız. Provokasyonlara fırsat bırakmayacağız. Ve Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta bayramımızı hep birlikte yaşayacağız.” (DHA)

Politika