Bakan Varank: "Muhalefette temiz eller hareketinin başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz"

Bakan Varank:  "Muhalefette temiz eller hareketinin başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları üzerinden muhalefete yüklendi Varank, "Biz karşımızda temiz muhalefet istiyoruz ama mevcut muhalefet partilerinin yönetimlerinden bir umudumuz yok. Muhalefette temiz eller hareketinin bizzat muhalefet tabanındaki makul ve aklı selim vatandaşlarımız tarafından başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  "Türkiye’nin suç örgütleriyle kol kola girmiş, çetelerle ağız birliği yapan bir muhalefetle kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Biz karşımızda temiz muhalefet istiyoruz ama mevcut muhalefet partilerinin yönetimlerinden bir umudumuz yok. Muhalefette temiz eller hareketinin bizzat muhalefet tabanındaki makul ve aklı selim vatandaşlarımız tarafından başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen 'Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 60'ıncı Olağan Kurul Toplantısı'na katıldı. Bakan Varank, bugünün farklı bir anlamı olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz bugün 27 Mayıs. Bundan 61 yıl önce, Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 1960 darbesi gerçekleştirildi. Konuşmanın hemen başında, şehit Başbakan Adnan Menderes ve bakan arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 27 Mayıs, maalesef ülkemizin demokrasi tarihini baltalayan darbeler silsilesinin başlangıcı olmuştur. Tarihler değişti, aktörler değişti; ama yöntem hep aynı kaldı. Geçmişte olduğu gibi, 19 yıllık iktidarımız boyunca AK Parti’ye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik atılmamış iftira, söylenmemiş yalan ve edilmemiş hakaret bırakmadılar. Uluslararası mahfillerce kurgulanmış, gerektiğinde açıktan desteklenmiş operasyonlar, hatta darbe girişimlerinin karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin desteğiyle dimdik durdu" diye konuştu.

"BİZ TEMİZ MUHALEFET İSTİYORUZ"

Varank, "Son dönemde de, aynı zihniyetin kendine bulduğu bir kukla üzerinden bakan arkadaşlarımıza ve partimize yönelik bir operasyona giriştiğini görüyoruz. Bunlarda kukla bitmez; ama biz kuklacıları çok iyi tanıyoruz. 17-25 Aralık'ta milletin meclisini, FETÖ’nün montaj kasetlerinin yayın merkezi haline getirenler, bugün de benzer bir tavır içindeler. Bu tablo bize şunu gösteriyor. Türkiye’de siyaseten başarı elde edemeyen muhalefet, bir sokak kabadayısının hezeyanlarından medet umar hale gelmiştir. Türkiye'de siyasetin gündemini iftiralar üzerinden esir almaya çalışanlar şunu çok iyi bilsin; Türkiye’nin suç örgütleriyle kol kola girmiş, çetelerle ağız birliği yapan bir muhalefetle kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Biz karşımızda temiz muhalefet istiyoruz; ama mevcut muhalefet partilerinin yönetimlerinden bir umudumuz yok. Muhalefette temiz eller hareketinin bizzat muhalefet tabanındaki makul ve aklı selim vatandaşlarımız tarafından başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz. Her yerde ifade ediyoruz, Türkiye’nin rotası yatırımdır, üretimdir, istihdamdır, ihracattır" dedi.(DHA)

Gündem