Bakan Varank 'yandaşlarınızla çalışıyorsunuz' eleştirilerine yanıt verdi: Tamamı haksız

Bakan Varank 'yandaşlarınızla çalışıyorsunuz' eleştirilerine yanıt verdi: Tamamı haksız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu ülkede taş üstüne taş koyan kim varsa, bilsin ki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onların yol arkadaşıdır" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AKP iktidarının en çok eleştirildiği konulardan olan ihalelerin belli başlı şirketlere verildiği eleştirilerine yanıt verdi.

İzmir'de 9'uncusu yapılan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne katılan Bakan Varank, şunları söyledi:

"İstanbul'da, Ankara'da belediyelerin öncü olduğu çalışmalar var. Zaman zaman Ar-Ge ve inovasyondan bahsettiğimizde siyasi birtakım eleştiriler geliyor. Diyorlar ki; 'Siz sadece kendi belediyelerinizle, tırnak içinde söylüyorum 'Kendi yandaşlarınızla çalışıyorsunuz.' Emin olun; bu eleştirilerin tamamı haksız, gerçekle de alakası olmayan eleştiriler. Şehirde kuluçka merkezlerinden ilk örneklerden biri, Ankara'da gerçekleştirildi. Paydaşı ise Ankara Büyükşehir Belediyesi. Hangi partili, Cumhuriyet Halk Partili. Demek ki; siyasi parti ayrımı gözetmiyoruz, bunu dile getiriyoruz. Keşke bu ekosistemi daha yakından takip etseler. Tunç Soyer'i davet ettik, keşke bugün bu toplantıya gelseydi; bunları dinleseydi. O da bir CHP'li belediye olarak Ar-Ge ve inovasyon alanında neler yapıldığını duysaydı. Fakat çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede taş üstüne taş koyan kim varsa, bilsin ki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onların yol arkadaşıdır. Kimsenin çekinmesine gerek yok. Onlarla yolda yürümeye devam edeceğiz." (DHA)

Ekonomi