Bakan Varank'tan, projesi kabul edilmeyen şirketin ortağına uluorta azar

Bakan Varank'tan, projesi kabul edilmeyen şirketin ortağına uluorta azar
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, projesine teşvik çıkmayınca “Şaşkınım” paylaşımı yapan iş insanı Sami Aslanhan’ı azarladı. Aslanhan mesajını silerken, şirket hisseleri yüzde 1’e yakın bir düşüş yaşadı.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.’nin ortaklarından Sami Aslanhan, sosyal medya hesabından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi teşvik uygulaması kapsamında sunduğu “Robot Kol” projesine teşvik çıkmayınca karara tepki gösterdi. Aslanhan’ın tweetini gören Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirketin ortağını azarladı.

Aslanhan, mesajı silse de Varank’ın tweetinin etkisinden kaçamadı. BirGün'ün haberine göre, Varank’ın dün attığı “azar” mesajının ardından piyasaların açılmasıyla Aslanhan’ın ortaklarından olduğu Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş’nin hisselerinde düşüş yaşandı.

TEŞVİK ALAMAYAN ŞİRKETİN ORTAĞI TEPKİ GÖSTERDİ

Kontrolmatik A.Ş., Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi teşvik uygulaması kapsamında, "Gerçek Zamanlı Gömülü Kontrol Sistemine Sahip 6 Serbestlik Dereceli Manipülatif İşbirlikçi Robot Kol ve Kullanıcı Arayüzünün Geliştirilmesi ve Üretimi" proje başvurusu yaptı. Proje, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Program Değerlendirme Komitesi kararıyla reddedildi.

Projenin reddedilmesine tepki gösteren şirket ortaklarından Sami Aslanhan, sosyal medya hesabından, “Çok şaşkınım. 2021’de HAMLE Teşvik Programı’na Robot ArGe imalatı için başvurduk lakin komite reddetmiş. Bu geçen sürede biz ArGe’yi tamamladık, protetip ürettik, finansmanı sağladık, kuruluma başladık ve seneye bu zamanlar fabrika bitmiş olacak” mesajını paylaştı.

tweet1.jpg

VARANK’TAN ‘ULUORTA TWEET ATMA’ AZARI

Aslanhan’ın, TÜBİTAK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı da etiketlerken; Bakan Mustafa Varank’tan yanıt gecikmedi. Varank, paylaştığı mesajda şirket sahibini azarladı. Aslanhan’ı, “uluorta tweet atmak ve yatırımcıları yanlış yönlendirmek” ile suçlayan Mustafa Varank, şu mesajı paylaştı:

“Halka açık bir şirketin sahibi olarak uluorta twit atıp yatırımcılarınızı yanlış yönlendireceğinize, dosyanıza odaklanın! Düzgün bir yol haritası ortaya koysaydınız daha önce batarya projesinde olduğu gibi yine komiteyi ikna eder Hamle programına kabul edilebilirdiniz.”

HİSSE DEĞERİ DÜŞTÜ

Varank’ın bu mesajının ardından, Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.’nin hisse senetlerinde düşüş yaşandı. Son 5 günde yükseliş seyri gösteren şirketin hisseleri bu sabah 160 TL’den 158,60 TL’ye geriledi. Saat 11.48’de şirketin hisse değerlerinde yüzde 0,87’lik bir düşüş görüldü.

hisse.jpg

Şirketin iş alımlarına bakıldığında ise TEİAŞ, Eti Maden İşletmeleri gibi birçok kamu kuruluşundan enerji ihaleleri alıyor. Şirketin aldığı ihaleler ise yüz milyonlarca TL değerinde.

Gündem