Bakan Yardımcısı Threads'ten açıkladı: Reklam yasağının ardından Twitter’ın bant genişliği de daraltılabilir

Bakan Yardımcısı Threads'ten açıkladı: Reklam yasağının ardından Twitter’ın bant genişliği de daraltılabilir
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter’ın bant genişliğinin daraltılacağını belirtti.

Twitter, reklam yasağının ardından Türkiye’de bant genişliğinin daraltılması tehlikesiyle de karşı karşıya.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Twitter'a reklam verilmesini yasaklamıştı.

Kararın ardından Threads hesabı üzerinden açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2020 yılında yapılan yasal düzenleme ile Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılara, Türkiye'de temsilci belirleme yükümlülüğü getirildiğini hatırlattı.

Verilen süreye ve yapılan tüm görüşmelere rağmen temsilci yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter'a, Türkiye'de gerçek ve tüzel kişiler tarafından reklam verilmesinin yasaklandığını hatırlatan Sayan, “Yasak uyarınca Twitter’a yeni reklam verilemeyecek, bu kapsamda yeni sözleşme kurulamayacak ve buna ilişkin para transferi yapılamayacak. Hakkında reklam yasağı uygulananlara verilen reklamların giderleri Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gider kabul edilmeyen ödemeler ve Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca kabul edilmeyen indirimler arasında sayılacak. Üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter’ın bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek” dedi. (Kısa Dalga)

Teknoloji