Bakanı Işıkhan'dan 'asgari ücret desteği' açıklaması

Bakanı Işıkhan'dan 'asgari ücret desteği' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 400 TL olan asgari ücret desteğinin önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulanacağını açıkladı.

Bir dizi ziyaret için Mardin'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, valilik ve AKP il başkanlığını ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin yüzde 34 zam ile 11 bin 402 liraya yükseldiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, "Hem çalışanlarımızı koruyacak iyileştirmeler yaptık hem de çalışma hayatımızın temel birçok sorununu çözdük. Çalışma barışını, yatırım, üretim, istihdam hedeflerimiz çerçevesinde sağlamanın gayreti içerisinde olduk. Geçtiğimiz hafta yeni asgari ücret miktarımızı açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun uzlaşmasıyla yeni ücreti yüzde 34 artış ile net 11 bin 402 liraya çıkardık. 2022 yılı ikinci yarısına göre yüzde 107 oranında artış gerçekleştirmiş olduk. 2002'den 2023'e, nominal olarak 61 kat, reel olarak ise yaklaşık yüzde 312 artış sağlamış olduk. 400 TL olan asgari ücret desteğimizi önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz. Bir kez de buradan tüm milletimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Enflasyon oranının oldukça üzerinde bir refah payıyla, emeği, enflasyona ezdirmeme kararlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk" diye konuştu. (DHA)

Ekonomi