Bakanları görmeyen Ersan Şen, İmamoğlu ve Yavaş’ı eleştirdi: Nasıl propaganda yapıyorlar, bunlar kamu görevlisi

Bakanları görmeyen Ersan Şen, İmamoğlu ve Yavaş’ı eleştirdi: Nasıl propaganda yapıyorlar, bunlar kamu görevlisi
Hukukçu Ersan Şen, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında “Sahada nasıl propaganda yapıyor? Bunlar kamu görevlisi, siyasetçi değil. İstifa etmediler” dedi.

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması durumunda cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları planlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışması yürütmesine karşı çıktı.

Şen, TV100’de katıldığı programda, “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı diye bir sıfat var, seçimle mi geliyor? Hayır, gelmiyor. Şu anda İmamoğlu ve Yavaş sahada nasıl propaganda yapıyor? İzin mi aldılar? Baktığınız zaman bunlar kamu görevlisi, siyasetçi değil. İstifa etmediler” ifadelerini kullandı.

Ersan Şen, atanmış bürokrat oldukları halde istifa etmeyen milletvekili adayı bakanlar hakkında ise bir açıklama yapmadı.

Gazeteci Sevilay Yılman, Ersan Şen'in bu sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi:

"3 gün önce Haberturk'te Ersan Şen’in aslında gizli bir iktidar destekçisi olduğunu yüzüne haykırmıştım. Almış dersini. Çünkü artık açıktan destek veriyor. Bakanların kampanyaya katılmasına tek kelime etmeyen büyük hukukçu bakın neler söylüyor?" (Kısa Dalga)

Politika