'Bakanlık istismara sessiz kalmadı' diyen Bozdağ: Kılıçdaroğlu'na doğru bilgi aktarılmıyor

'Bakanlık istismara sessiz kalmadı' diyen Bozdağ: Kılıçdaroğlu'na doğru bilgi aktarılmıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün istismar davasındaki tutumu nedeniyle eleştirdiği Adalet Bakanlığı'nın binasına yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken evlendirdiği ve çocuğun uzun yıllar istismara maruz kaldığı ortaya çıkmış, daha sonra dava açılmıştı. Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, bugün protesto için bakanlığa yürümüştü.

Bozdağ, Twitter'daki paylaşımlarında, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'ndan randevu istemediğini, istemiş olsaydı randevu vereceğini ifade etti.

Bakan şöyle devam etti: "Randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, adalet bakanıyla görüşme yerine basın açıklamasıyla yetindi. Canı sağ olsun. Biz, memleketimizin her meselesini Türkiye’nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanıyla her daim görüşmeye ve konuşmaya hazırız."

'Bakanlık sessiz kalmadı'

Adalet bakanı, istismar davasına dair şunları yazdı: "Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sayın Kılıçdaroğlu’na doğru bilgi aktarılmıyor. O yüzden yaptığım açıklamayı bir de buradan yazayım: Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir.

Çocuğun cinsel istismarı,bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış, iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır.

Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat, ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır." (Kısa Dalga)

Gündem