Bakanlık, Kıbrıslı gençleri tarikatçıların zikir çektiği kampa götürüyor

Bakanlık, Kıbrıslı gençleri tarikatçıların zikir çektiği kampa götürüyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kıbrıslı 900 genci Türkiye'deki gençlik kamplarında ağırlamaya karar verdi. Daha önce tarikatçıların zikir çektiğine ilişkin görüntülerin "Kudurun Fatih'in nesli geliyor" notuyla paylaşıldığı Rize Fındıklı Gençlik Kampı'nda da 80 Kıbrıslı öğrenci ağırlanacak. Diğer kamp programlarından farklı olarak Fındıklı Kampı'na sadece 18 yaşından küçük erkekler alınacak.

SİNAN TARTANOĞLU

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, bu yıl 6 Temmuz - 14 Eylül tarihleri arasında KKTC'li 900 genci gençlik kamplarında ağırlamaya hazırlandığı öğrenildi.

900 gençten 480'inin Çanakkale Eceabat Kampı'nda, 160'ının Antalya Alaaddin Keykubat Kampı'nda, 160'ının İstanbul Marmaracık Kampı'nda, 80'inin Trabzon Düzköy Doğu Karadeniz Kampı'nda, 80'inin ise Rize Fındıklı Gençlik Kampı'nda konaklayacağı öğrenildi.

Fındıklı Gençlik Kampı ve Trabzon Doğu Karadeniz programları diğer kamp programından ayrı tutuldu. Çanakkale Eceabat, Antalya Alaaddin Keykubat ve İstanbul Marmaracık kamplarına 18 yaşından küçük veya büyük kız ve erkek öğrencilerin alınacağı belirtilirken; Fındıklı kampına sadece 18 yaşından küçük erkeklerin, Trabzon kampına ise 15-22 yaş aralığındaki kadınların girebileceği öğrenildi.

Tarikatçılar aynı kampta ağırlanmıştı

80 Kıbrıslı erkek öğrencinin, 22-27 Temmuz ve 29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında konaklayacağı Fındıklı Gençlik Kampı daha önce bazı tarikat mensuplarının zikir çektiği görüntülerle gündeme gelmişti.

Ekim 2023'te, Fındıklı Gençlik Kampı'nda sakallı ve sarıklı bir grup tekbir getirip ilahiler okumuş, "etkinliğin" görüntüleri "Kudurun Fatih'in nesli geliyor" notuyla sosyal medyada paylaşılmıştı.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, kamp alanına Fındıklıların ve belediyenin giremediğini açıklamış, "İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu Gençlik kampının gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir" demişti.

Özel Haber