'Bakım' bahanesiyle kablolar çalındı, 4 sokak bir aydır çevrimdışı!

'Bakım' bahanesiyle kablolar çalındı, 4 sokak bir aydır çevrimdışı!
İstanbul'da hırsızların internet kablolarını bakım bahanesiyle çalmasının ardından 4 sokakta bir aydır kimse internete bağlanamıyor.

Sultangazi ilçesinde internet erişimi sağlayan kabloların 1 ay önce çalınmasının ardından halen yeni hat çekilmedi.

Sultançiftliği Mahallesi'nde 4 Aralık 2022 tarihinde kabloların çalınması sonucu bölgedeki 4 sokakta internet erişimi kesilmişti.

İnternetin yeniden bağlanmaması nedeniyle onlarca öğrenci internet üzerinden yapılması gereken ödevlerini yapamıyor.

Bir aydan fazla interneti kesik olan mahalleli, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Sorunun çözülmemesi nedeniyle çocuklarının mağdur olduğunu belirten Ahmet Uzun, "İnternet sorununu gelip çözen yok. 1 ay oldu ne gelen var ne giden var. Bu yetkililerin işi değil mi? Neden çözülmüyor" dedi.

Lise öğrencisi Enes Akpolat, "İnternet olmadan derslerime çalışamıyorum. Evde zaman da geçmiyor, sınavlara da hazırlanamıyorum. Sınavlar bitecek İnternet hala gelmedi. Her gün arıyoruz ve erteliyorlar" diye konuştu.

İnternet faturası geldi

Mahalle sakini Esma Akkaya, "Çok mağduruz. 1 buçuk aydır çocuklarımız ödevlerini yapamıyor. Arıyoruz, geleceğini söylüyorlar ama gelmiyor" dedi.

İnternet faturasının talep edilmesine tepki gösteren Mehmet Bodur, "Sürekli tarih vererek bizi oyalıyorlar. Üstelik kullanmadığımız internetin faturasını göndermişle" ifadesini kullandı.

'Binadan herkes kaçtı'

Mahalle sakini Ahmet Kaya, "Herkes kaçtı gitti. Bina boş, benim eşim İnternet için evden Arnavutköy'e ablalarına gitti. Şu an evde kimse yok. Ben de çıkıp kahvehaneye gidiyorum" dedi.

Recep Samet ise "Sıkıntıdan araba yıkıyorum. Bir aydır İnternet yok. İnternet varken ders çalışıyordum ama şimdi iş bana kaldı" dedi. (DHA)

Yaşam