Bakırhan: HDP’nin kapatılması bize bir şey kaybettirmez, hükümetin itibarını zedeler

Bakırhan: HDP’nin kapatılması bize bir şey kaybettirmez, hükümetin itibarını zedeler
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan: Şimdiye kadar 5 partimiz kapatıldı, bir iki partimizi kendimiz feshettik. Partinin fiziki kapatılması, isminin, tabelasının değiştirilmesi bize bir şey kaybettirmez. Aksine hükümetin uluslararası alanda itibarını zedeler."

HDP, Türkiye’deki sorunlara dair çözüm önerilerini toplumla paylaşmak, öneri ve eleştirileri almak için 8 Şubat'ta "Adalet" kampanyası başlatacak.

HDP'nin STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, kampanyanın detaylarını Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan'a anlattı. Bakırhan, özetle şunları söyledi:

“Türkiye’deki sorunlara dair çözüm önerilerini toplumla paylaşmak, öneri ve eleştirilerini almak için ‘adalet’ kampanyası düzenliyoruz. Bu kampanya ile her anlamda adalete ihtiyacı olan yoksullara, işsizlere, emekçilere, kadınlara ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Kürt meselesinin çözümüne dair de politikalarımızı Türkiye toplumuna götüreceğiz. “ 

"Kapatma çağrıları siyasi bir gündem oluşturmaya dönük"

Bakırhan, HDP'nin kapatılmasına yönelik tartışmalara ilişkin soruya da özetle şu yanıtı verdi:

" Kürt meselesine yaklaşım bir devlet politikasıdır. Gelen hükümetlerde devletin kırmızı çizgilerine göre davranıyorlar. Dolayısıyla hangi yönetimin geldiği, hangi partilerin iktidar olduğunun bir önemi yok. Her gelen, devletin kırmızı çizgilerini devam ettiriyor. Şimdiye kadar 5 partimiz kapatıldı, bir iki partimizi kendimiz feshettik. Şimdi de yine aynı zihniyet HDP’nin kapatılmasını tartışıyor. Partinin fiziki kapatılması, isminin, tabelasının değiştirilmesi bize bir şey kaybettirmez. Aksine hükümetin demokrasi konusunda uluslararası alanda itibarını zedeler. Biz yeni baştan kaldığımız yerden mevcut tabanımızla devam ediyoruz. Bu kapatma çağrıları siyasi bir gündem oluşturmaya dönüktür, bizden götüreceği bir şey yoktur. Bugüne kadar her kapatmadan sonra büyüyerek, güçlenerek, yeniden siyaset sahnesine çıktık. Kürt meselesi, partileri kapatmalarla son bulmuyor.”

Gündem