Bakırhan: Savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor

Bakırhan: Savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Bu ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Ama savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti’nin 31 Mart seçimlerinde yarışacak adayların belirlenmesi için yapılan ön seçimlerde konuştu.

Dün Irak'ın kuzeyinde yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Bakırhan, şunları söyledi: “Yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Savaşın acısını en çok biz Kürtler, Sosyalistler, Devrimciler biliyor. Bu ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Ama savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor.”

Ne olmuştu?

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki saldırıda dün 9 asker yaşamını yitirmişti. Yaşanan bu olayın ardından Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı gerçekleşmiş ve 'operasyonlara devam' denmişti. CHP yarın Ankara Tandoğan'da yapacağı mitingi iptal etmiş, partiler ardarda açıklamalar yayınlamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem