Bakırhan'dan ittifaklara yeşil ışık

Bakırhan'dan ittifaklara yeşil ışık
İstanbul’da halk buluşmasında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “kazan kazan” politikasını benimsediklerini söyleyerek, “Başta İstanbul ve ilçeleri olmak üzere Türkiye’de bizimle bu yerel yönetimleri yönetmek isteyenler varsa kapımız açıktır” ifadelerini kullandı.

HEDEP, Okmeydanı'ndaki bir salonda 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin halk buluşması gerçekleştirdi.

Belediye seçimlerine dair konuşan Bakırhan, belediye seçimlerinin tarihi bir önem sahip olduğunun altını çizdi. Bakırhan şöyle konuştu:

"Başta İstanbul olmak üzere her yerde kendi adaylarımızı çıkarma eğilimindeyiz. Bu işbirliği güç birliği yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Ama bu işbirliği kapalı kapılar arkasında olmayacak. Bu işbirliği sizlerden kaçırılmayacak kamuoyundan gizlenmeyecek.

Biz buradayız, bizimle birlikte başta İstanbul ve ilçeleri olmak üzere Türkiye’de bu yerel yönetimleri yönetmek isteyenler varsa kapımız açıktır buyurur açık kamuoyu karşısında konuşuruz. Bizim Türkiye haklarından saklayacak hiçbir şeyimiz yoktur. Bundan sonraki politikamız budur. Niye her dönem bu kadar bedel ödemiş bu kadar emek vermiş bu hareket bu birbirine benzer iki blok arasında seçim yapsın?"

Batıda da aday başvurularımızı almaya başladık buradaki adaylarımızı en geniş eğilim yoklaması ile belirleyeceğiz. Nasıl yapacağız, kentte bulunan sadece üyelerimizle değil kentin yerel demokratik kitle örgütleri yöre dernekleriyle sendikalarıyla emek ve meslek örgütleriyle bileşen partileriyle kadın örgütleriyle, gençlik örgütleriyle, çevreleriyle yani bu topraklarda örgütlü bulunan bütün kurumların düşüncelerini alarak onlara hitap edebilecek onları temsil edebilecek nitelikte adayları tespit etmeye çalışacağız.

İstanbul olduğu için net söylüyorum kimse bizim adımıza pazarlık yapmasın. Kimse bizim adımıza manipülasyonlardan etkilenerek vazife edinerek iş yapmasın. Bu parti büyük bedellerle buraya geldi ne yapacağını çok iyi bilir. Yapacağı şey kesinlikle halklarımıza kazandırmak olacaktır. 5 milyon Kürdün yaşadığı yarısının emekçi ve yoksul olduğu bu kentte biz yönetimlere layık değil miyiz?

Biz yönetmeyeceksek bu kentti kim yönetecek. Müteahhitler mi? 5 milyon Kürdün iradesi bu kentin yönetimine yanmayacaksa partiyi kapatalım. Milyonlarca yoksulluk sınırı altında yaşayan emekçi yoksul, sol sosyalist insanımızın yaşadığı bu ülkede onların demokratik değerleri ve düşünceleri yönetimde yer almayacaksa varsın biz olmayalım."

Gündem