Bakırköy'de 4 kişinin öldüğü kazada TIR sürücüsü tutuklandı

Bakırköy'de 4 kişinin öldüğü kazada TIR sürücüsü tutuklandı
Bakırköy'de TIR'ın üst geçide çarparak arabaların üzerine düşmesi ile meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetmişti. gözaltına alınan TIR sürücüsü tutuklandı

Bakırköy'de dün bir TIR üst geçide çarparak devrilmişti. TIR'ın üzerine devrildiği arabalardaki 4 kişi ise yaşamını yitirmişti. Kazaya ilişkin gözaltına alınan TIR sürücüsü tutuklandı.

Rauf Orbay Caddesi'nde dün, kullandığı TIR'ın dorsesinin alt geçide çarpması sonucu otomobilin üzerine devrilerek 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan tır sürücüsü Mehmet F'nin (50) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelinin emniyetteki ilk ifadesinde, Zeytinburnu'ndan Avcılar Ambarlı Limanı'na doğru yola çıktığını, olayın meydana geldiği yolu daha önce de kullandığını ve sorunsuz geçtiğini, kavşakta bulunan 4 metre üstü araçlara mecburi yön tabelasını gördüğünü ancak aracı 3,80 metre olduğu için mecburi istikameti kullanmadığını ve kazanın neden meydana geldiğini anlamadığını söylediği öğrenildi.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polis eşliğinde çıkarılan şüpheli, adliyeye götürüldü.

Burada savcılık ifadesinin alınmasının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli Mehmet F, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan tutuklandı.

Kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsünde, caddede ilerleyen TIR'ın dorsesinin alt geçide çarpıp devrildiği, daha sonra bir kişinin tırın kapısını açarak yardım etmeye çalıştığı yer aldı.

Öte yandan, kazanın ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Recep A. (45), Sultan A. (44), Güler Rukiye A. (67) ve Merve A'nın (16) otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından alınarak Kozlu Gasilhanesi'ne götürülen cenazelerin, yarın İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem