Balık fiyatları kırmızı etle yarışıyor

Balık fiyatları kırmızı etle yarışıyor
Türkiye’de 1 Eylül’de açılan balık sezonu ile özellikle ‘sağlıklı beslenmede’ tavsiye edilen gıdalar arasında bulunan balığa ilgi arttı. Kayseri’de balık fiyatları 10 ile 145 Tl arasında değişiyor.

Pandemi sonrası piyasaların açılması talep patlamasına neden olunca, balık fiyatları da kırmızı et ile yarışmaya başladı. Kayseri’de en ucuz balık olarak 10 TL ile Mezgit, 145 TL ile Lüfer balıkçı tezgahlarını süslüyor.

Kayseri’de 35 yıldır balıkçılık yapan Kutlay Yılmaz (56), müsilajdan nedeniyle İstanbul dışından balık getirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi.

"MÜSİLAJDAN İSTANBUL'DAN BALIK GELMİYOR"

“1 Eylül itibariyle balık sezonu açıldığından beri bu sene balık bol. Yalnız İstanbul’dan getirtmediğimizden müsilajdan dolayı. Ama bütün illerden balık çeşitleri gelmeye başladı. Palamut geliyor, lüfer geliyor Karadeniz’den. Mezgit geliyor, hamsi geliyor, çupra, levrek, somon bunları vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Her gün günlük geliyor.

Aslında fiyatlar biraz yüksek. O da biliyorsun malum pandemiden dolayı yeni çıkıldı, lokantalar açıldı. Her yerden talep var. Talepten dolayı fiyatlar biraz yükseldi. Valla biz bu ayın sonunda bütün balıkların fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Çünkü hamsi çoğaldıkça bütün balık fiyatlarını otomatikman düşürür. Eğer hamsi olmazsa bu fiyatlarda kalır.

"BU YIL PALAMUT YOK"

Çünkü bu yıl palamutçuluk olmadığından dolayı hamsi biz Karadeniz’den haber alıyoruz bu sene bol. Bu sene doyacak. Niye dersen palamut olmadığı için, hamsi çok çıktığı için bütün çeşitlerde, lüfer, çinekop hepsi gelmeye başladı. Eğer palamut olsaydı bunların hiçbiri olmazdı. En çok sattığımız hamsi, istavrit, çinekop, lüfer, barbun, mezgit, somon, çupra, levrek."

VATANDAŞ NE DEDİ?

Evi için balık alan Duran Türkoğlu “Abi çok güzel. Uygun yani. Benim alacağım balıklar 12-15-20. Fiyatlar bu şekilde çok güzel. Ben şu anda karışık bir balık vardı mercan, karagöz karışık ben onlardan aldım, 12 lira çok güzel” diye konuştu.

KAYSERİ'DEKİ TEZGAHLARDA BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

Hamsi 19.90, lüfer 145, lagos 65, palamut (Tane) 89, norveç somon 59.90, ordu levrek 55, barbun 50, kuzu lüfer 68, deniz levrek 89, karadeniz somon 37.50, gümüş mezgit 30, levrek 29.90, mezgit 10, uskumru 18.90, palamut 25, samsun kefal 12.90, uskumru 25, yavru çupra 12, alabalık 25, deniz kefal 32, barbun 45, turna 30, deniz palamut 35, deniz çupra 45, istavrit 14.90 TL.

(DAVUT GÜLEÇ/ANKA)

 



Ekonomi