Balıkçılara ’18 santimden küçük’ cezası

Balıkçılara ’18 santimden küçük’ cezası
İstanbul’da balıkçılara, balık boyları belirlenen standardın altında olduğu için 85 bin TL ceza kesildi. El konulan 3 ton balıkların önemli bir bölümü, 18 santimetreden küçük olan lüferlerden oluştu. Denetime çevik kuvvet de katıldı

İstanbul Beylükdüzü’nde balıkçıları denetleyen ekipler, sattıkları balık boyları, belirlenen standartların altında olduğu için 9 balıkçıya toplam 85 bin TL ceza kesti. 3 Ton balığa el konuldu. El konulan balıkların önemli bölümü uzunlukları 18 santimetrenin altında olan lüferlerden oluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da av sezonu başında avlanmaya uygun olan balık boylarını belirlemişti. Buna göre hamsinin 9, mezgit ve istavritin 13, tekir’in 11, çinekop ve lüferin 18, kefalin 25 ve kalkanın 45 santimetreden küçük olmaması gerekiyordu.

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri bu standartlara göre Beylikdüzü’ndeki balıkçıları denetledi.

ÇEVİK KUVVET DE DENETİMDE

Denetime, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü, çevik kuvvet ekipleri, ilçe tarım müdürlüğü ve zabıta ekipleri de katıldı.3 ayrı tekneyle yapılan denetimlerde 14 balıkçı teknesinin evrakları ve avlanan balıkların boyları kontrol edildi.

Daha sonra Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geçen ekipler, burada satışa sunulan balıkların boylarını denetledi. Denetimlerde boy ve zaman yasaklarına rağmen avlanan 117 kasa lüfer, 32 kasa sarıkulak kefal, 9 kasa kefal, 8 kasa sazan, 1 kasa istavrit, 2 kasa tekir, 2 kasa ahtapot, 12 kalkan, 2 ıstakoz ve 3 kasa kerevit olmak üzere toplam 3 ton ağırlığında su ürününe el konuldu. Yasaklara uymayan 9 balıkçıya ise toplam 85 bin lira ceza kesildi.

El konulan ürünlerin Darüşşafaka, Kızılay, esirgeme yurtları ve belediye bünyesinde hizmet veren marketlere bağışlandığı öğrenildi.

Gündem