Balıkesir, 74 yıl sonra CHP'ye geçti: Ahmet Akın şükür namazı ile güne başladı

Balıkesir, 74 yıl sonra CHP'ye geçti: Ahmet Akın şükür namazı ile güne başladı
CHP'nin 31 Mart'taki en büyük başarılarından birinin adresi Balıkesir oldu. 74 yıl sonra 'CHP' ye geçen kentte kutlamalar dünden bu yana sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, güne şükür namazıyla başladı.

İbrahim Akın, 1950 yılından beri Balıkesir Belediye Başkanlığı'nı kazanan ilk CHP'li olarak tarihe geçti. Balıkesir'de Akın, yüzde 51,10 oy alarak belediye başkanlığını garantiledi. AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz ise 40,54 oranında oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre İYİ Parti adayı Turhan Çömez yüzde 3,05 ile üçüncü, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Tanju Akçe ise yüzde 2,09 ile dördüncü oldu.

Balıkesir'i 1963-2014 yılları arasında Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve MHP kazanmıştı. 2014'ten beri ise AKP'li adaylar seçimi kazanmıştı.

Akın bjugün ilk iş olarak şükür duasına gitti. Ahmet Akın şu paylaşımı yaptı:

"Günaydın Canım Balıkesir Ailem Sabah namazı sonrası Zağnos Mehmet Paşa'nın Türbe-i Şerifi'nde dua ederek güne başladım. Ben ve arkadaşlarım 2 Nisan 2029 sabahı için ilk toplantımızı az sonra yapacağız. Seçimler belediye başkanlarının karne günüdür. Bir sonraki seçim tahminen 1 Nisan 2029’da yapılacak. O gün tıpkı bugün gibi muzaffer ve dimdik durabilmek için halkımıza verdiğimiz sözleri tutmuş olmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de hiç gecikmeden çalışmaya başlamış bulunuyoruz. Cenab-ı Allah utandırmasın. Hepinize bir kez daha sevgi ve minnetlerimi sunuyorum."

Akın bugün ziyaretlerine de başladı. İlk olarak ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Balıkesir Şubesi’ne yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem