Balıkların öldüğü Yuvalı Deresi'nde endüstriyel kirlilik araştırılacak

Balıkların öldüğü Yuvalı Deresi'nde endüstriyel kirlilik araştırılacak
Ergene'deki Yuvalı Deresi'nde balık ölümleri sonrası numuneler toplandı, çevredeki 7 fabrikada inceleme yapıldı.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki Yuvalı Deresi'nde dün toplu balık ölümleri yaşandı.

Ölü balıkların su yüzüne çıktığını görenler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne haber verdi.

Bölgeye gönderilen ekipler, numuneler alıp incelemeye gönderdi. Ekipler ayrıca dere çevresindeki 7 fabrikada inceleme yaptı.

İncelemenin ardından müdürlükten yapılan açıklamada, dere üzerinde ve kenarında az miktarda ölü balıkların olduğu ancak denetim sırasında kirlilik oluşturan belirgin bir durum olmadığının tespit edildiği belirtildi.

Endüstriyel kirlilik araştırılacak

Açıklamada, deredeki oksijen miktarının balık popülasyonun yaşamlarını devam ettirebilmesi için yeterli düzeyde olduğu, ayrıca dere boyunca herhangi bir illegal atık ve atık su deşarjına rastlanmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Dereden alınan denetim numunesi, su kirliliği kontrolü yönetmeliğinde belirtilen parametrelere göre analiz edilmek üzere akredite laboratuvara teslim edilmiş olup müdürlüğümüze sunulacak analiz raporunun değerlendirilmesi neticesinde derede endüstriyel bir kirlilik olup olmadığı da ayrıca tespit edilecektir" denildi.

Açıklamada, dere üzerinde bulunan 7 fabrikadan denetim personellerince atık ve atık su konulu denetimler gerçekleştirildiği, atık su arıtma tesisleri çıkışından denetim amaçlı atık su numuneleri alındığı kaydedildi.(DHA)

Yaşam