Baltık Denizi'ne çakılan 'gizemli' uçağın sırrı çözüldü

Baltık Denizi'ne çakılan 'gizemli' uçağın sırrı çözüldü
İspanya'dan havalandıktan sonra tuhaf bir rota izleyerek Baltık Denizi'ne çakılan özel jetle ilgili ayrıntılar netleşiyor. Jetin, tanınmış Alman iş insanı Karl-Peter Griesemann'a ait olduğu açıklandı.

İspanya'nın güneyinden kalktıktan sonra Paris ve Köln üzerinde sıradışı bir rota izleyerek Baltık Denizi'ne yönelen ve kontrolörlere yanıt vermezken Letonya açıklarında denize çakılan uçağın sahibi belli oldu. Avusturya'ya kayıtlı Cessna 551 tipi uçağın, Alman iş insanı Karl-Peter Griesemann'a ait olduğu açıklandı.

Griesemann'ın sahibi olduğu Köln merkezli charter şirketi Quick Air'in sözcüsü, "Bunun, şirketin sahibi Karl-Peter Griesemann'ın özel jeti olduğunu teyit edebilirim" dedi. Sözcü, uçakta Griesemann ile üç kişinin daha bulunduğunu söyledi.

Köln merkezli Express gazetesi, kaza sırasında pilotun Griesemann olduğunu ve yanında eşi, kızı ve kızının erkek arkadaşının da bulunduğunu yazmıştı.

Söz konusu jet dün öğleden sonra İspanya'nın güneyindeki Jerez'den havalanmış, Paris ve Köln üzerinden dönüş yaptıktan sonra doğrudan Baltık Denizi'ne yönelmişti. Hava trafik kontrolörlerinin çağrılarına yanıt vermeyen uçak, Gotland'ın doğusunda spiraller çizerek düşmeye başlamış ve Letonya açıklarında denize çakılmıştı.

Rotasındaki tuhaflıklar nedeniyle jete Alman ve Danimarka uçakları eşlik etmişti.

Letonya basınında yer alan haberlere göre, uçağın düştüğü noktadaki kurtarma operasyonu için birkaç ülkeden uçaklar ve bir yolcu gemisi yönlendirildi. Şu ana dek jetteki yolculardan herhangi biri bulunamadı.

Karl-Peter Griesemann, Almanya'nın batısındaki en büyük kent olan Köln'ün önde gelen iş insanlarından biriydi. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya