Bankacılardan Bakan Nebati’ye ‘sistemik risk’ uyarısı

Bankacılardan Bakan Nebati’ye ‘sistemik risk’ uyarısı
Hazine ve Maliye Bakanlığı dün Bakan Nureddin Nebati’nin banka genel müdürleriyle bir araya geldiğini açıkladı. Bakanlık toplantıda sektöre yönelik öneri ve taleplerin görüşüldüğünü belirtirken, Prof. Dr. Şenol Babuşcu ise banka genel müdürlerinin menkul kıymet zorunluluğu nedeniyle yaşanılan sıkıntıya dikkat çekerek, “sistemik risk yaratıldığı” uyarısında bulunduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada dün Bakan Nureddin Nebati'nin banka genel müdürleri ile bir araya geldiğini, toplantıda gelecek projeksiyonu dahilinde sektöre yönelik öneri ve taleplerin görüşüldüğünü açıkladı.

Bankacılık sektörünün gelişimi ve "Türkiye Ekonomi Modeli" çerçevesinde sektöre yüklenilen misyonu gerçekleştirmesi konusunun değerlendirilerek, mevcut durumda sektörün ekonomiye katkı düzeyi ve bu katkının gelişimi için neler yapılabileceğinin görüşüldüğüne işaret edilen açıklamada, sektörün büyümenin finansmanında önemli bir role sahip olduğu, kamu ile bankacılık sektörü arasındaki güçlü iletişimin artarak devam ettirileceği kaydedildi. Açıklamada, Nebati'nin, sektör temsilcileriyle temaslarını sürdüreceği de ifade edildi.

‘MENKUL KIYMET TUTMA ZORLUĞU SIKINTI YARATTI’

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, banka genel müdürlerinin toplantıda menkul kıymet tutma zorunluluğu nedeniyle yaşanılan sıkıntılara dikkat çekerek Nebati’ye “sistemik risk yaratıldığı” uyarısında bulunduğunu belirtti. Babuşcu, “Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin dün banka genel müdürleri ile yaptığı toplantıya BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katılırken, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu katılmadı. Neden acaba?” diye sordu.

Ekonomi