Bankacılık krizi kriptoya yaradı; yüzde 40’lık yükseliş

Bankacılık krizi kriptoya yaradı; yüzde 40’lık yükseliş
Silicon Valley Bank'in likidite problemleri sebebiyle iflasa sürüklenmesi sonucu ABD'de ortaya çıkan bankacılık krizi, kripto para birimlerine yaradı. Bitcoin, yalnızca iki haftada yüzde 40 yükselerek 28 bin dolar barajını aştı.

ABD merkezli Silicon Valley Bank'e (SVB) 48 saat içinde Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından el konulması ve İsviçre merkezli Credit Suisse'in UBS tarafından 2 milyar dolar karşılığında satın alınması, bankacılık sektöründe 2008 benzeri bir kriz olasılığı yönündeki endişeleri artırdı.

Bu durum, kripto varlıklara yaradı. Krizin geliştiği iki haftalık süre içinde Bitcoin yüzde 40 yükselerek 28 bin dolar barajını aştı ve 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Block Earner Türkiye Operasyon Müdürü Emrah Karadere, "Yaşanan son gelişmeler, geleneksel finansın kırılganlığını ortaya koydu. Blokzinciri ve merkeziyetsiz tabanlı çözümler, tam da bu noktada önem kazanıyor" dedi.

Blokzinciri Kullanım Senaryoları ve Benimseme Raporu, küresel kripto piyasasının 1 trilyon doların üzerine çıktığını gösterirken, blokzinciri tabanlı teknolojilerin benimsenme oranının arttığını ortaya koydu. Raporda, blokzinciri ekosisteminin bir elektronik para ve varlık altyapısından daha fazlası olduğu belirtildi. (DHA)

Ekonomi