Bankalara borcu olanların sayısı bir yılda 2 milyon kişi arttı

Bankalara borcu olanların sayısı bir yılda 2 milyon kişi arttı
CHP Milletvekili Ayhan Barut, bankacılık sektörünün Ocak-Ekim dönemi net kârı geçen yıla göre yüzde 408 artarken, bankalara kredi borcu olan kişi sayısının 36 milyon 671 bin kişiye yükseldiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısının son bir yılda 2 milyon kişi arttığını açıkladı.

Halkın düştüğü durumu yansıtan ekonomik verileri değerlendiren Barut, AKP'nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle esnafından çiftçisine, emeklisinden işçisine toplumun tüm kesimlerinin kan ağladığını belirtti.

36 milyon 671 bin kişinin bankalara kredi borcu var

Barut, "Açıklanan veriler de gösteriyor ki AKP halkı değil yandaşı, sermayeyi, rantı ve bankaları düşünüyor. AKP sayesinde borç batağına saplanan yurttaşlarımızın bankalara ve finans şirketlerine olan borcu son 6 ayda 313 milyar lira artarak toplamda 1 trilyon 425 milyar liraya çıktı. Bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 2 milyon kişi artarak 36 milyon 671 bin kişiye yükseldi” dedi.

“Bankacılık sektörünün kârı yüzde 408 arttı”

Ayrıca, icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısının son bir yılda 463 bin adet artarak 23 milyon 592 bine ulaştığını anlatan Barut, şöyle devam etti:

“Oysa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Ekim ayı verilerine göre, sektörün Ocak-Ekim dönemi net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 408 artarak 335 milyar 918 milyon liraya yükseldi. Sektörün Ekim ayında net kârı ise yıllık yüzde 443 artışla 49 milyar 748 milyon TL olarak gerçekleşti. AKP'nin soygun düzeninin resmidir bunlar. Ülke ekonomisini batırıp halkın yaşamını zindana çeviren, sadece sermaye ve rantı düşünen bu zalimlerden mutlaka kurtulacağız."

Ekonomi