Banksy'nin 'İHA'larını çalan iki kişi tutuklandı

Banksy'nin 'İHA'larını çalan iki kişi tutuklandı
Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'daki bir sokak tabelasına yaptığı eseri çalarken fotoğraflanan ve ardından yakalanıp gözaltına alınan iki kişi, tutuklandı.

Dünyanın farklı yerlerinde yaptığı şablon tekniğinde grafitilerle tanınan ve gerçek kimliği bilinmeyen İngiliz sokak sanatçısı Banksy, son olarak Londra'nın Peckham bölgesinde, "Stop" (Dur) yazılı trafik tabelası üzerine yaptığı üç İHA'yla adından söz ettirmişti.

Eserlerinde sık sık savaş karşıtlığı temasına yer veren Banksy, son eserini Instagram hesabından takipçileriyle paylaşmıştı

Ancak sosyal medyada yer alan görüntülerde, paylaşımdan kısa bir süre sonra ellerinde cıvata keskisi olan iki kişinin, görgü tanıkları tarafından kayda alındıkları sırada kimliklerini gizlemek için hiçbir girişimde bulunmadan rahatça hırsızlık yaptıkları görüldü.

resim-2023-12-26-110518249.png

The Guardian'ın yer verdiği bilgilere göre; Londra Metropolitan Polisi, söz konusu kişilerin kısa sürede yakalanıp gözaltına alındığını duyurmuştu. Polis şimdi de iki hırsızın tutuklandığı haberini verdi.

Banksy'nin enstalasyonunda "dur" levhası üzerine çizdiği üç insansız hava aracı ile Gazze'de ateşkes mesajı verdiği iddia edildi. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat