'Barbenheimer' gişe rekorları kırıyor

'Barbenheimer' gişe rekorları kırıyor
Yılın en büyük iki filminden biri olan 'Barbie' ve 'Oppenheimer' vizyona girerk girmez gişe rekorları kırmaya başladı. Bu duruma iki ismin birleşimi olan 'Barbenheimer' ismi verildi.

Son yıllarda sinema gelirlerinin düşüşü hakkında çok şey yazıldı... Ama şimdi 'Barbenheimer' geldi ve gişeler rekor kırmaya başladı.Greta Gerwig'in 'Barbie' ve Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filmi Hollywood'daki stüdyo patronlarını mutlu etti.

'Barbie' geçen cuma günü vizyona girdiğinde ABD'de ön gösterimler dahil 70,5 milyon dolar hasılat elde etti. Bu yıl en iyi başlangıcı ​​- şimdiye kadar - 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' yapmış 51,8 milyon dolar hasılata ulaşmıştı.

'Barbie' filmine kıyasla Christopher Nolan'ın üç saatlik draması 'Oppenheimer' giçede geride kaldı. Ancak yine de gişedeki başarısı yüksek: Film yalnızca Cuma günü 33 milyon dolar hasılat yaptı ve toplam hasılatının 77 milyon dolar olması gerekiyor. The Hollywood Reporter'a göre 'Oppenheimer' filmi, American Sniper (89,3 milyon dolar) ve The Passion of the Christ'ın (83,8 milyon dolar) ardından tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü biyografi filmi olacak.

Kültür Sanat