Barbie filminde kullanılan pembe boyalar dünyada neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu

Barbie filminde kullanılan pembe boyalar dünyada neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu
Temmuz ayında vizyona girecek olan Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde olduğu "Barbie" filminin setinde kullanılan pembe boyaların çokluğu, uluslararası boya kıtlığına neden oldu.

Yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, set dekoratörü Katie Spencer ve yönetmen Greta Gerwig, Architectural Digest dergisine verdikleri röportajda Barbie'nin dünyasındaki hayal evini yaratmak için yola çıktıklarını ve sonunda pembe boya kıtlığına yol açtıklarını anlattı.

Yapım ekibinin görevi pembe aksesuarlar, giysiler ve film çerçevesine yerleştirilmiş her şeyden oluşan bir dünya yaratmaktı. Bu durum neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu.

Uluslararası kıtlık

Yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, imza nitelikli rengi Rosco şirketinden alması gerektiğini anladı. Setin inşası sırasında kullanılan Rosco boyalarındaki pembenin floresan tonunda, uluslararası bir kıtlık meydana geldiği ifade edildi. Yapım tasarımcısı "Dünyada pembe bitti" dedi.

21 Haziran'da vizyona girecek

Greta Gerwig'in senaryosunu Noah Baumbach'la birlikte kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği film 21 Temmuz'da vizyona girecek.

Kültür Sanat