Barış Akademisyeni Adem Yeşilyurt, ikinci kez görevinden ihraç edildi

Barış Akademisyeni Adem Yeşilyurt, ikinci kez görevinden ihraç edildi
672 Sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen ve 7 yıllık dava sonunda 2023 yılında görevine iade edilen Adem Yeşilyurt, yeniden ihraç edildi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi karara "Hukuksuzluğun, zulmün hesabını örgütlü mücadelemizle soracağız” diye tepki gösterdi.

2016 yılında barış bildirisine imza attıktan sonra 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen akademisyen Adem Yeşilyurt, Mühdan Sağlam ve Kuvvet Lordoğlu, 7 yıllık dava süreci sonunda haklı bulunmuş, Sağlam, Lordoğlu ve Yeşilyurt, 17 Ekim 2023’te göreve iade edilmişti. 3 akademisyen Aralık 2023’te Kocaeli Üniversitesindeki görevlerine başlamışlardı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 13. İdari Dava Dairesi, Araştırma Görevlisi Adem Yeşilyurt hakkındaki kararı bozdu ve Adem Yeşilyurt yeniden ihraç edildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kocaeli Şubesi yaptığı açıklamada, “2016'da KOÜ'den hukuksuzca ihraç edilen üyemiz Adem Yeşilyurt, Ankara 22. İdare Mah. kararıyla 17.10.2023'de görevine iade edilmişti. Ancak Ankara BİM 13. İDD'nin kararı bozmasıyla hocamız yeniden ihraç edildi. Hukuksuzluğun, zulmün hesabını örgütlü mücadelemizle soracağız” ifadelerine yer verildi.

Adem Yeşilyurt için bundan sonraki yargı süreci, Danıştay başvurusu ile devam edecek. (Kısa Dalga)

Gündem