Barış Bildirisi imzacısı akademisyen Mühdan Sağlam görevine iade edildi

Barış Bildirisi imzacısı akademisyen Mühdan Sağlam görevine iade edildi
Ankara Üniversitesi tarafından 2017 yılında OHAL KHK’siyle ihraç edilen Barış Akademisyeni Mühdan Sağlam göreve iade edildi.

Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Üniversiteler Şubesi, 2017 yılında ihraç edilen Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Mühdan Sağlam’ın mahkeme kararıyla göreve iade edildiğini duyurdu.

'Tüm hocalarımız görevine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz'

Sendika, X hesabı üzerinden, “Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attığı için Ankara Üniversitesi tarafından 2017 yılında ihraç edilen Mühdan Sağlam hocamız mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Tüm hocalarımız görevine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz. #GeriDönüyoruz” açıklamasını yaptı.

muhdan-saglam-egitim-sen-aciklama.png

'Adaletin gerçekten yerini bulması bu metne imza attığı için ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın iadesiyle mümkün'

Üniversiteye dönüş kararının ardından Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan Sağlam, şu açıklamalarda bulundu:

“Mahkemenin beni görevime iadesinden elbette memnun oldum, ancak 7 yıldır bu kararı beklerken Barış Akademisyenleri olarak çok zor zamanlar geçirdik. İş bulamadık, bazı arkadaşlarımız sosyal lince uğradı, hareketlere maruz kaldık. Bugün mahkeme diyor ki aslında size haksızlık yapılmış, bu sevindirici. Ancak bunu yaparken idare mahkemeleri aynı daire benzer biçimde dava açan iki kişiden birine ret verirken diğerine iade veriyor. Kararların neye göre alındığını bilmiyoruz. Bizim için adaletin gerçekten yerini bulması bu metne imza attığı için ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın iadesiyle mümkündür." (Kısa Dalga)

Gündem