Barış Nöbeti’nde tutuklu gazetecilere özgürlük istendi

Barış Nöbeti’nde tutuklu gazetecilere özgürlük istendi
İHD Ankara Şubesi, bu ayki Barış Nöbetini “Gazeteciler barış istiyor” temasıyla tutuklu gazeteciler için yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nin, her ayın ilk Cuma günü düzenlediği Barış Nöbeti eylemi, bu ay tutuklu gazeteciler için yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, İHD Ankara Şubesi’nde gerçekleştirilen nöbet eylemine, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Oya Ersoy, Ömer Öcalan, Abdullah Koç, Barış Vakfı kurucularından Nusret Doğruak ile gazeteciler ve aktivistler katıldı.

Türkdoğan, yaptığı konuşmada, tutuklu gazetecileri sık sık ziyaret ettiklerini belirterek, “Bu tip soruşturmaların ileride ne kadar hukuksuz olduğu ortaya çıkacaktır ama arkadaşlarımızın özgürlüğünden mahrum bırakılması hiçbir şekilde telafi edilemez” dedi.

Türkdoğan, şöyle devam etti: “Gazeteciler halkın haber alma hakkını yerine getirir. Ama bir iktidar, silahlı çatışma ortamını, savaş ortamını manipüle etmek istiyorsa, haberlerin verilmesini engelliyorsa ve özellikle barış gazeteciliğini engellemek istiyorsa, gelinen nokta oldukça vahim. Gazeteciler üzerindeki soruşturma ve dava baskısı hiçbir şekilde bitmiyor.”

Türkdoğan, tüm tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısını yaptı.

“Bu iktidar gerçeklerden korkuyor”

HDP İstanbul Milletvekili Ersoy, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını ifade ederek, “Yarın Özgür Ülke’nin bombalanmasının yıldönümü ama hiçbir iktidar döneminde de basının bu kadar zapturapt altına alındığı bir dönem yaşamamıştık. Neden bu iktidar basından korkuyor? Çünkü bu iktidar gerçeklerden korkuyor” dedi.

Alınteri Gazetesi’nden Zarife Çamalan ise iktidarın basını kendi kontrollerine almadıkları için bu saldırıların yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Barış, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam dediğimiz bir dünyayı kurmak için, o gün gelene kadar özgür basın mensupları olarak bu mücadeleye devam edeceğiz.”

Gündem