Barış Soydan'dan korkutan senaryo: Bir yıl içinde Dolar 44 lira olabilir

Barış Soydan'dan korkutan senaryo: Bir yıl içinde Dolar 44 lira olabilir
Ekonomist Barış Soydan, YouTube'daki değerlendirmesinde Dolar/TL paritesine dair iki senaryodan bahsetti. Yeni yılda faizlerin düşürülmesini öngören Soydan doların gelmesini beklediği seviyeyi açıkladı.

Soydan Türkiye’de ekonominin daha fazla faiz artırımına dayanamayacağını ifade ederken Erdoğan’ın indirim isteyeceğini ve dolar kurunun yeni rekorlara gideceğini belirtti.

Soydan, ayrıca öngördüğü Dolar/TL paritesini de paylaştı.

Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin beklendiğini ancak yabancı yatırımcının "Acaba Mehmet Şişmek'in uyguladığı politikalar kalıcı mı" diyerek bekleme pozisyonu aldığının altını çizen Soydan, Erdoğan faiz indiriminin ne zaman indirilmesini isteyecek sorusuna da yanıt aradı.

Soydan, "Yerel seçimlerden sonra bu politikalar devam edecek mi? Yani Erdoğan ekonomiyi canlandırabilmek için faiz indiriminin başlamasını isteyecek mi?" derken şunlar ifade etti:

"2018'den bugüne baktığımızda Erdoğan'ın ekonomik büyümeye büyük önem verdiğini görüyoruz. Şu anda hem sıkı politikası var, hem işsizlik düşüyor, ama 2024'te böyle olmayacak, işsizlik artacak.
Türkiye ekonomisi şu anda büyük oranda yavaşladı. Ben gelecek yılın bir noktasında Erdoğan'ın faiz indirimlerine başlayacağını düşünüyorum. 2024 yılı sonunda büyük ihtimalle Barclays'in tahmininin doğru çıkacağını düşünüyorum.

dolar-tl.webp

İngiliz Bankası Barclay's, yaptığı analizlerde 2024 yılının son çeyreğinde Dolar/TL paritesini 43.80 olarak öngörürken, yıl içerisinde liraya dair negatif bir seyir beklediğini duyurdu. (Kısa Dalga)

Ekonomi