Barış Terkoğlu: 3. sayfanın suçu ne!

Barış Terkoğlu: 3. sayfanın suçu ne!
Barış Terkoğlu: Her 3. sayfa haberinin ardından "çözüm idam" diye bağıran Cumhur İttifakı politikacıları, iş yasa yapmaya gelince "önce istismarcılar, katiller çıksın" diyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, yazısında, son infaz düzenlemesiyle cinayet işleyene, uyuşturucu satana, kadını ve çocuğu istismar edenlere kolaylık sağlandığını belirterek, "Kravat taktığı için iyi halli sayılmayı, tahrik diyerek indirim kapmayı geçtim...

Mesela kasten öldürmeden 20 yıl hapis cezası alan biri, son düzenlemeyle, 3 yıl 4 ay kapalı cezaevinde kalıyor. 6 yıl da açık cezaevi şartlarında bekleyerek tahliye oluyor.

Örneğin uyuşturucu ticaretinden 12 yıl 6 ay hapis cezası alan bir hükümlü, düzenleme sonrası sadece beş ay kapalı cezaevinde kalıyor. Beş yıl da açık cezaevinde yatıp tahliye oluyor.

Kadına ya da çocuğa yönelik cinsel suç işleyen ve 10 yıl hapis alan bir kişi, 1.5 yıl kapalı cezaevinde vakit geçiriyor. İki yıl da açık cezaevinde kaldıktan sonra dışarı çıkıyor" dedi.

Her 3. sayfa haberinin ardından "çözüm idam" açıklaması yapan Cumhur İttifakı politikacılarının, iş yasa yapmaya gelince "önce istismarcılar, katiller, uyuşturucu satıcıları çıksın" dediğini kaydeden Terkoğlu, "Adaletin kılıcı başkalarına kör olmadığı zaman gerçek bir eşitlikten bahsedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Gündem