CHP, Deniz, Hüseyin, Yusuf için Ulucanlar'a yürüdü

CHP, Deniz, Hüseyin, Yusuf için Ulucanlar'a yürüdü
CHP Gençlik Kolları'ndan paylaşılan mesajda "Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı Altındağ gençlik örgütümüzün geleneksel gece nöbetiyle anıyoruz." denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Altındağ ilçe örgütü, bundan 52 yıl önce, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusufa Arslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için Ulucanlar Cezaevi'ne yürüdü.

Grup, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Faşizme karşı omuz omuza", "Deniz, Mahir, Ulaş; kurtuluşa kadar savaş" sloganlarıyla şimdi müze olarak kullanılan Ulucanlar Cezaevi'nin önüne gitti.

.

Cezaevinin önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarına karanfil bırakıldı. Törende açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, "Onların inançları, idealleri, isimleri, her birimizde yaşıyor. Bir Deniz'i astılar ama bin Deniz arkasından geliyor, Deniz'ler var olmaya devam edecek tam bağımsız bir Türkiye için mücadele devam edecek" ifadelerini kullandı.

CHP Gençlik Kolları'nın X (Twitter) hesabından paylaşılan mesajda şöyle denildi:

"Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı Altındağ gençlik örgütümüzün geleneksel gece nöbetiyle anıyoruz."

.

Yürüyüşe katılan CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de şu mesajı paylaştı:

"Bir Hıdrellez gecesinden bugüne, birileri gençleri düşman edinerek devletini koruduğunu zanneder, birileri tarihi başka türlü yazmaya kalkışır. O günden bugüne tam 52 yıl geçmiş, fidanlar bizden alınmış, fakat tarihi gençler yazmıştır. Bugün de tarihi tersten yazmaya kalkışanlara karşı gençler var, hakikat var. Ulucanlar Cezaevi önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andık."

Gündem