Barış Yarkadaş: YSK davasının hakimi değişti, Ekrem İmamoğlu'nun işi zorlaştı

Barış Yarkadaş: YSK davasının hakimi değişti, Ekrem İmamoğlu'nun işi zorlaştı
Gazeteci Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'YSK' davasına yeni hakim atandığını ve İmamoğlu'nun bu atamayla işinin zorlaştığını ileri sürdü.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bakan hakim Hüseyin Zengin'in yerine Mehdi Komşul'un atandığını iddia etti.

Yarkadaş konuyla ilgili 19 Temmuz'da yayımlanan yazısında, "1 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, CHP’li İmamoğlu için 4 yıla kadar hapis istenmiş ancak davanın Hâkimi Hüseyin Zengin, uzman görüşünü içeren raporun incelenmesi için dosyayı savcılığa göndermişti. Hâkim Zengin, duruşmayı da 21 Eylül 2022 tarihine ertelemişti... Hukukçu kaynağım, 'Ekrem Bey’in davasına bakan hâkimin tayinini çıkardılar. Hâkim Bey, Samsun’da görevlendirildi' bilgisini verdi" demişti.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bir ay önce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan Anadolu Adliyesi 7. Asliye Hakimi Hüseyin Zengin’in itiraz etmesine rağmen Samsun’a gönderildiğini duyurmuştum. Zengin’in yerine Mehdi Komşul atandı. Komşul’un atanması ile İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor.

İmamoğlu’nun davasına bakması için 7. Asliye’ye atanan Mehdi Komşul aynı adliyede 11. Asliye Ceza Mahkemesinin hakimiydi. Komşul’un 11’den 7’ye atanmasının önünde yasal bir engel yok ama hukukçular bu durumun daha önce Çağlayan’da yaşanan örnekleri hatırlattığını söylüyor."

Politika