'Barışmaya' bıçakla gitmiş

'Barışmaya' bıçakla gitmiş
İZMİR'in Konak ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Cansu Aydoğdu'yu (32) bıçaklayarak öldüren, kayınvalidesi Nedime Geyik'i (49) de aynı bıçakla...

İzmir'in Konak ilçesinde boşanma aşamasında olduğu 32 yaşındaki Cansu Aydoğdu'yu bıçaklayarak öldüren, kayınvalidesi Nedime Geyik'i de ağır yaralayan tutuklu sanık Metin Aydoğdu hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Eşiyle boşanma davaları süren 44 yaşındaki Metin Aydoğdu, 20 Mayıs'ta, evi terk eden Cansu Aydoğdu'nun kaldığı, kayınvalidesi Nedime Geyik'in evine gitti.

Metin Aydoğdu, burada Cansu Aydoğdu ile annesi Nedime Geyik'i çok sayıda bıçak darbesiyle yaralayıp, kaçtı. Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Cansu Aydoğdu kurtarılamadı. Ağır yaralanan Geyik ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Metin Aydoğdu ise tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından iddianame hazırlandı.

İddianamede Cansu'nun olaydan bir ay önce küçük çocuğu D.A. ile birlikte annesinin evine gittiği belirtildi. Olay gününe kadar sanığın barışmak için Cansu'ya ulaşmaya çalıştığı, olayın yaşandığı gün Cansu'nun telefonda barışmak isteğini geri çevirince Metin Aydoğdu'nun kayınvalidesinin evine gittiği belirtildi.

İddianameye göre, Metin Aydoğdu, eşi barışma teklifini kabul etmeyince yanında getirdiği bıçakla Nedime Geyik'i 5, Cansu'yu da 22 yerinden bıçaklayarak kaçtı.

Metin Aydoğdu, ifadesinde kendisine hakaret edildiği için öfkesine yenik düştüğünü savundu.

İddianamede Metin Aydoğdu hakkında "eşi kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istedi. (DHA)

'Barışmaya' bıçakla gitmiş

Kadın