Baro Başkanı'ndan Akış sorusu: Kesin aday listesinde nasıl yer aldı?

Baro Başkanı'ndan Akış sorusu:  Kesin aday listesinde nasıl yer aldı?
Batman Baro Başkanı Şenses, İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya sordu: "Hakkari belediye başkanının yasal sorunu varsa seçimde kesin aday listesinde nasıl yer aldı?"

Kısa Dalga - Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediyenin eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya üç soru yöneltti.

Şenses, sosyal medya hesabından şunları yazdı: "İçişleri Bakanı’na 3 soru sormak gerekiyor:

-Belediye başkanının yasal sorunu varsa 31 Mart 2024 seçimlerinde yayımlanan kesin aday listesinde nasıl yer aldı?

-Masumiyet karinesi Anayasal bir karine değil mi?

-Belediye Kanunu’nun 45 ve 46. maddesi İçişleri Bakanı’nın istediği kişiyi kayyum olarak atayabileceğini öngörüyor. Neden Hakkari Belediye Meclisi’nden bir DEM Partili meclis üyesini kayyum olarak atamadınız da Hakkari Valisi’ni atadınız?"

Ne olmuştu?

Hakkari’nin DEM’li Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Belediye binasına da gece saatlerinde baskın yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Akış'ın terör örgütü adını kullanarak sözde sorgulamalar yaptığı, terörist cenazelerini organize ettiği ve PKK adını kullanarak esnafı tehdit ettiği' iddia edildi.

Akış’ın avukatı Azad Özer, "Yeni bir soruşturma var. Dosyada gizlilik kararı var" bilgisini paylaştı. Akış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı ve Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı. Hakkari Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem