Bartın Amasra'da maden ocağında patlama: Can kaybı 41'e yükseldi

Bartın Amasra'da maden ocağında patlama: Can kaybı 41'e yükseldi
Türkiye, Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamayla sarsıldı. Madende kalan işçiler kurtarılırken, patlamada hayatını kaybeden madencilerin isimleri de açıklandı.

Bartın Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen patlamanın üzerinden 12 saati aşkın süre geçti. Maden ocağının eksi 300 kotunda meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi yönlendirildi. Maden girişince onlarca kişi yakınlarından ve akrabalarından haber almak için bekleyişini saatlerce sürdürdü.

Bartın’a bağlı Amasra’da yaşanan maden patlamasının ardından tüm son dakika gelişmelerini dakika dakika aktarıyoruz.

Bu haber yeni gelişmelerle güncellenmektedir

15.21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Bartın'da yaptığı açıklamada "Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

11.50 Bakan Fatih Dönmez: Aşağıda ekiplerimiz kontrolleri yapıyorlar. Belirsizliğini koruyan bir arkadaşımızı arama çalışmaları sürüyor. Kısmen yangın olan bölge de kontrol altına alındı. Yangının izole edilmesi çalışmaları sürüyor.

11.40: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Sabah saat 07:30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra, 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk"

10.30 İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden provokatif içerikli paylaşım yapan hesaplar için adli işlem başlatıldığını duyurdu.

10.15- Maden Mühendisleri Odası olarak kurtarma çalışmalarını alanda takip ettiklerini belirten TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2.Başkanı Veyis Sır, "İlk yer üstüne çıkabilen işçilerin verdiği demeçleri değerlendirdiğimizde ocakta bir grizu patlaması olduğu yönünde bir kanı oluşmuştu bizde" dedi.

GALERİDE YANGIN SÜRÜYOR

07:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Şu anda 15 arkadaşımız maden ocağında, aramalar hala devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu” dedi. Dönmez ayrıca, 10-11 işçinin yangının devam ettiği bölgede olduğu bilgisini verdi. Bakan Soylu ise “Arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var” bilgisini verdi.

15 MADENCİ KURTARILMAYA ÇALIŞILIYOR

07.17 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın Amasra’da maden faciasının yaşandığı bölgede açıklama yaptı. Bakan Dönmez, “Şu anda 15 arkadaşımız maden ocağında, aramalar hala devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu” dedi. Dönmez ayrıca, 10-11 işçinin yangının devam ettiği bölgede olduğu bilgisini verdi. Bakan Soylu ise “Arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var” bilgisini verdi.

amasrada-maden-ocaginda-patlama-28-olu-11-yarali-24-7338-dhaphoto3.jpg

07:00 HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayp Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet.

CAN KAYBI SAYISI 28'E YÜKSELDİ

06.50 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” açıklamasını yaptı. Koca’nın sosyal medya mesajı şöyle:

“Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor.”

UMUTLA BEKLİYORUZ

04.32 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bartın Amasra’da maden faciasının yaşandığı bölgede; “Herkes büyük bir umutla bekliyor. Korkumuz rakamın artması. Umutla bekliyoruz” dedi.

bartinda-maden-ocagindaki-patlamada-yaralanan-6-isci-istanbula-getirildi-1262-dhaphoto3.jpg

YARALI İŞÇİLER İSTANBUL'DA

03.52 Patlamada yaralanan 6 işçi, burada yapılan ilk tedavilerinin ardından ambulans uçaklarla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne getirildi. Ambulansa alınan yaralılar, Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan biri Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi’nde tedavi altına alınırken, diğer 5 yaralı ise Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Gündem