Bartın Valiliği'nden bir garip karar: Covid 19'a yakalanana disiplin cezası

Bartın Valiliği'nden bir garip karar: Covid 19'a yakalanana disiplin cezası
Bartın Valiliği, korona virüsü bulaşan kamu personelinin hastalık nedenlerinin sorgulanacağını ve gerekçeleri yeterli görülmeyenlere disiplin cezası verileceğini belirtti.

Bartın İl Salgın Denetim Merkezi Başkanı olan Vali Yardımcısı Abdullah Akdas¸, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına resmi yazı göndererek, korona virüsüne (Covid-19) yakalanan kamu personelinin hastalık nedenlerinin sorgulanacağını ve gerekçeleri yeterli görülmeyenler hakkında disiplin işlemi başlatılacağını söyledi.

gazeteduvar.com'da yer alan habere göre 21 Nisan 2021 tarihli yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların herhangi bir şekilde temaslı veya pozitif olması durumunda sorumlulu sayıldıkları ve bu kişilerin kurum amirleri tarafından mutlaka sorgulanması gerektiği bildiriliyor. Yazıya göre, “Yapılan inceleme veya soruşturmada gerekçeleri yeterli görülmeyen personel hakkında amirlerince disiplin işlemi yapılması” isteniyor.

Bartın Eğitim-Sen Başkanı Sedat Bora, Bartın Valiliği’nin yaptığı açıklamayla korona olan kamu personelini disiplin cezası ile tehdit ettiğini belirterek karardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Sağlık