Başak Demirtaş'tan 'oy nasıl verilecek' videosu

Başak Demirtaş'tan 'oy nasıl verilecek' videosu
Selahattin Demirtaş'ın eşi, Başak Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken 'Doğru oy nasıl kullanılır' videosu yayınladı. Videoda Cumhurbaşkanlığı seçim pusulası ve siyasi partilerin olduğu pusulayı gösteren Demirtaş, oyların nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi oy verme videosu paylaştı.

Yeşil Sol Parti'nin mitinglerinde konuşmalar da yapan Demirtaş, seçim çalışmalarında önde gelen isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Başak Demirtaş son olarak da 'Doğru oy nasıl kullanılır' videosu yayınladı. Pusuları göstererek nasıl oy kullanacağını anlatan Demirtaş videoda şu ifadeleri kullandı:

'Bir oy Yeşil Sol'a, bir oy Kılıçdaroğlu'na'

"Herkese merhabalar bu seçimde sadece iki oy kullanacağız. Bir oyumuzu cumhurbaşkanlığı için bir oyumuzu partimiz için kullanacağız. Partimizin ağacı bütün güzelliğiyle hemen şurada. Partiler seçiminde sadece Yeşil Sol Parti'nin altındaki yuvarlak alana mühür vuruyoruz.

Cumhurbaşkanı seçiminde de sadece Kemal kılıçdaroğlu'nun altındaki yuvarlak alanın mühür vuruyoruz. Her iki pusulada da sadece bir yere mühür vuruyoruz. İşlem tamam. İki pusulayı da aynı zarfa koyup o zarfı da sandığa atıyoruz."

Politika