Başbakanın konuşmasını ChatGPT hazırladı: ‘Hem büyüleyici hem de ürkütücü’

Başbakanın konuşmasını ChatGPT hazırladı: ‘Hem büyüleyici hem de ürkütücü’
Danimarka Başbakanı Frederiksen, parlamentoda yaptığı bir konuşmada, kısmen yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir metni okuyarak bir ilke imza attı.

Yapa zeka botu ChatCPT tarafından hazırlanan bir metin, dünyada ilk kez bir başbakan tarafından parlamentoda kullanıldı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yapay zekanın sunduğu çığır açıcı yönleri ve çeşitli riskleri vurgulamak amacıyla parlamentoda bir kısmı ChatGPT tarafından yazılan metni seslendirdi.

Başbakan, konuşmasına ara vererek yaptığı açıklamada, "Burada az önce okuduklarım ben veya başka bir insan tarafından kaleme alınmadı" diyerek ChatGPT'ye işaret etti.

Sputnik’te yer alan habere göre, yapay zeka tarafından oluşturulan metinde, Danimarka siyaseti açısından klişe haline gelmiş politik söylemler yer aldı. İçeriğinde 'sürdürülebilir gelecek', 'iklim değişikliğiyle mücadele' ve 'daha adil bir toplum' vurgularının yer aldığı metnin, tıpkı bir insanın elinden çıkmış gibi olması da parlamenterlerin dikkatini çekti.

Yapay zekanın yazımda noktalama işaretlerine dikkat etmediğine değinen Frederiksen, "Ancak yaptıkları ve yapabilecekleri hem büyüleyici hem de ürkütücü" ifadelerini kullandı.

Geçen yılın sonlarında ilgi odağı haline gelen yapay zeka botu ChatGPT, yüzde yüz doğruluk sağlamasa da çeşitli fikirlerle bilimsel makaleler, şiirler ve konuşmalar da dahil olmak üzere metinler oluşturuyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji