Başhekim Yardımcısı 13 yaşında evliliği savundu

Başhekim Yardımcısı 13 yaşında evliliği savundu
Konya Numune Başhekim Yardımcısı ve İHH İl Başkanı Uysal, 13 yaşında evliliği savundu. Gelen tepkileri de “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel seviyede ele alınamayacağını bir kere daha gördük” diye yanıtladı.

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Konya İHH İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, 13 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savundu.

Uysal, bir sosyal medya kullanıcısının, “Bir de aile bile 13 yaşında evliliği inkâr etmedi. Onlara göre normal bir yaş bu. Altı yaştan başlayınca, insanlar oraya takıldı. Sanki 13 yaş suç değil, istismar değil. Yani baştan beri suç itiraf edilmişti zaten. O savunmaların hepsi aidiyet refleksiydi, adalet talebi filan değil” paylaşımına şu yanıtı verdi:

“Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?”

uysal-tw-1024x486.jpegÇocuk istismarı savunusuna ‘fikrî-entelektüel tartışma’ dedi

Uysal, gelen tepkilerin ardından “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel seviyede ele alınamayacağını bir kere daha gördük. Seviyeli-seviyesiz herkes burada. Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor. Bir tweet’imi sildim çünkü seviyesizler üşüştü. Fikri ortamlar bulmak ümidiyle” diye açıklama yaptı.

Ardından da tweet’ini sildi.

Bir süre sonra yeniden bir paylaşım yapan Uysal, “Birleşmiş milletlerin ve çok sayıda devletin reşitlik tanımlarını paylaşacağım. M Kemal 1926 da evlilik yaşını hakim kararıyla 14'e indirmiştir. Tartışmaktan niye korkuyorsunuz. İlim fikir zemininde ve edep şartıyla konuşulmazsa toplumsal uzlaşı olmaz” dedi.

Gündem