İran'da başı açık fotoğrafı viral olan Dünya Rad tutuklandı, kardeşi dünyaya seslendi: Endişeliyiz

İran'da başı açık fotoğrafı  viral olan Dünya Rad tutuklandı, kardeşi dünyaya seslendi: Endişeliyiz
İran'da başörtüsüz fotoğrafı sosyal medyada viral olan Dünya Rad'ın gözaltına alınıp tutuklandığı duyuruldu. Dina Rad, "Sağlığına dair endişeliyiz" dedi.

Mahsa Emini, 13 Eylül'de başkent Tahran'da "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad Devriyesi tarafından gözaltına alınmış, daha sonra komaya girerek hastaneye kaldırılmıştı. 22 yaşındaki Kürt kadın, 16 Eylül'de hastanede yaşamını yitirmişti. Polislerin gözaltındaki kadını döverek komaya soktuğu öne sürülürken, Tahran Polisi iddiaları yalanlayarak kadının "aniden bilincini kaybedip kalp rahatsızlığı yaşadığını" savunmuştu. Bunun üzerine hem İran'da hem de dünyanın pek çok yerinde hükümet karşıtı protestolar başladı.

İran'dan yine endişe verici bir haber geldi. Independent Türkçe'nin aktardığına göre yanındaki bir kadınla, Tahran'da bir restoranda başı açık şekilde kahvaltı yapan Dünya Rad'ın fotoğrafı da sosyal medyada viral oldu.

Dina Rad, bunun ardından kolluk kuvvetlerinin kız kardeşiyle temasa geçip açıklama istediğini söyledi: "Kendisine söylenen yere gittikten sonra tutuklandı… Sağlığına dair endişeliyiz.

Dünya