‘Başörtüsü değişikliğine ‘dini inanç’ eklendi’ iddiası

‘Başörtüsü değişikliğine ‘dini inanç’ eklendi’ iddiası
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin Anayasa değişikliği teklifindeki başörtüsü düzenlemesine “dini inanç” ibaresi eklendiğini ileri sürdü.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin Meclis’e sunmak için ortağı MHP ve muhalefet partileriyle görüşmelerini sürdürdüğü Anayasa değişikliği teklifine “dini inanç” ibaresinin eklendiğini ileri sürdü.

Selvi’nin yazısına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine yapılan değişiklikle teklifin ilgili maddesi şu şekilde biçimlendi:

“Kadınlar, dini inançları gereği başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz.”

AKP, Anayasa değişikliğini Meclis Başkanlığı’na sunmak için muhalefet partileri ile görüşüyor. AKP’lilerin dün ziyaret ettiği CHP ve HDP’den Anayasa değişikliği teklifine destek verilmeyeceği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Gündem