'Bataklık' davasındaki tahliyelere Emniyet'ten açıklama

'Bataklık' davasındaki tahliyelere Emniyet'ten açıklama
İçişleri Bakanı Soylu'nun 'en büyük uyuşturucu operasyonu' diyerek duyurduğu ’Bataklık’ soruşturmasında tutuklu sanık kalmamasına ilişkin Emniyet'ten açıklama geldi: Yargılanma devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu' olarak nitelediği 'Bataklık' operasyonu kapsamında tutuklu olan son sanıklar Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan da adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Sedat Peker'in açıklamalarıyla da gündeme gelen davanın dün Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

30 Haziran 2020'deki operasyon sonucu dünyada ve Türkiye'de tanınan bazı suç örgütü elebaşlarıyla çok sayıda şüphelinin yakalandığının ifade edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "8 Eylül 2022'de ilgili mahkemece yapılan duruşmada, tutuklu 8 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Sanıkların tutukluluk süreleri göz önüne alındığında yapılan tahliyeler beraat anlamına gelmemekte, tüm sanıkların yargılanmalarına devam edilmektedir."

Gündem