Batan Rus savaş gemisinin ilk görüntüleri ne anlatıyor?

Batan Rus savaş gemisinin ilk görüntüleri ne anlatıyor?
Rusya'nın 'amiral gemisi' Moskova'nın geçtiğimiz hafta batmasından önce çekildiği düşünülen bir görüntüsü ilk kez paylaşıldı. Görüntüde, gemideki ağır hasar görülüyor.

Rusya'nın Karadeniz filosunun 'amiral gemisi' addedilen ve geçtiğimiz hafta batan savaş gemisi Moskova'ya ait olduğu düşünülen bir görüntü ile fotoğraflar yayımlandı. Uzmanlar, videoda görülen geminin, Moskova'nın şekline ve tasarımına uyduğunu söylüyor.

Sosyal medyada paylaşılan üç saniyelik görüntünün bir kurtarma botundan çekildiği düşünülüyor. Bir erkeğin "Ne yapıyorsunuz?" diye sinirli bir şekilde bağırmasıyla son bulan kısa görüntüde, dumanlar çıkan geminin iskele tarafına doğru yan yattığı, sağ tarafında ise muhtemelen bir Rus kurtarma römorkörünün (Shakhter) bulunduğu görülüyor. Geminin fribord bölümünün (su yüzeyi ile güverte arasındaki bölüm) ağır hasar aldığı anlaşılıyor.

Twitter'da yayımlanan ancak gerçekliği konusunda emin olunamayan fotoğraflarda ise gemiye ciddi miktarda su girdiğine işaret eden delikler görülüyor. Aynı zamanda, geminin tüm cankurtaran botlarının da suya indirildiği anlaşılıyor. Bu sırada herhangi bir denizcinin güvertede olmaması, görüntülerin gemi terk edildikten sonra çekilmiş olabileceğine işaret ediyor.

gemi.jpg

Ukrayna ordusu geçtiğimiz hafta, Rus savaş gemisini iki Neptün füzesiyle vurduklarını açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Neptün füzesi iddiasını doğrulamamış, geminin bir patlamadan sonra hasar gördüğünü ve fırtına nedeniyle battığını savunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya