Bayatlamayan poğaça nasıl hazırlanıyor? Aşçıların pastanelerde uyguladığı yöntem buymuş

Bayatlamayan poğaça nasıl hazırlanıyor? Aşçıların pastanelerde uyguladığı yöntem buymuş
Aşçıların pastanelerde hazırlamış olduğu poğaçalar daha lezzetli oluyor ve bayatlama sorunu olmuyor. Bayatlamayan poğaça hazırlığı için işte püf noktalar

Poğaça, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen, genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tercih edilen bir hamur işidir. Genellikle içerisine peynir, patates, zeytin veya kıyma gibi malzemeler konularak farklı çeşitleri yapılmaktadır.

Poğaça, genellikle yumuşak ve hafif bir dokuya sahip olup, sıcak olarak tüketildiğinde lezzetini daha da arttırmaktadır. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, farklı bölgelerde farklı şekillerde ve içeriklerle yapılabilmektedir. Her biri kendine özgü lezzetleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakmaktadır. Evde poğaça hazırlarken herkesin istediği tek bir şey vardır. Pastanelerdeki poğaçalar gibi bayatlamayan poğaça hazırlamak ev hanımlarının istediği tek şeydir. Peki bayatlamayan poğaçanın tarifi nasıldır? İşte detaylar

Hamuru için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Un (yaklaşık 9 su bardağı)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • susam, çörek otu (isteğe bağlı)

BAYATLAMAYAN POĞAÇANIN TARİFİ

maxresdefault.jpg

  1. İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Üzerine streç film örterek 5 dakika bekletin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde bir saat dinlendirin.
  4. Süre sonunda hamuru bir kaç kez yoğurarak havasını alın.
  5. Poğaçalarımızı şekillendirelim ve pişmeye hazırlayalım. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek içerisine sıvı yağ eklediğiniz yumurta sarısını üzerine sürün. Dilerseniz benim gibi Hamurdan parçalar kopartıp rulo şeklinde açarak düğüm atabilirsiniz. Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.
  6. Bayatlamayan poğaçalarımızı fırına sürüyoruz. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu miktardaki malzemelerle ile 20 adet poğaça elde edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Kaynak.: Nefisyemektarifleri.com

Yaşam