Baykal’a kaset kumpası davası: Komiser yardımcısına 26 yıl 9 ay hapis

Baykal’a kaset kumpası davası: Komiser yardımcısına 26 yıl 9 ay hapis
Deniz Baykal'a kaset kumpası kurduğu ve 'FETÖ' yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla yargılanan komiser yardımcısı Abdül Köksal’a 26 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yaparken çok sayıda kişiyi usulsüz dinlediği, Ankara'da görev yaparken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a kaset kumpası kurduğu ve 'FETÖ' yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla hakkında dava açılan komiser yardımcısı Abdül Köksal'ın Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada karar çıktı.

Sözcü'nün haberine göre, mahkeme, Köksal’a “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek”, “özel hayatı ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlarından 26 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Köksal hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı da çıkarıldı.

Tutuklu yargılanırken hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Abdül Köksal'ın devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve gücü kanuna aykırı kullanarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Sakarya, Edirne ve son olarak Kırklareli'nde yasadışı dinleme yaptığı belirlenmişti. (Kısa Dalga)

Gündem