Baykal'dan Zülfü Livaneli'ye: "Haksızlığa muhatap olduğum için üzülüyorum"

Baykal'dan Zülfü Livaneli'ye: "Haksızlığa muhatap olduğum için üzülüyorum"
Eski CHP milletvekili Zülfü Livaneli’nin Deniz Baykal’la ilgili, “Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi. Basında çıktı” sözleri tartışma yarattı.

 Zülfü Livaneli’nin Gazete Duvar'da İrfan Aktan'la yaptığı söyleşide eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’la ilgili, “Tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi, basında çıktı” sözlerine Baykal'ın lakın çevresinden tepki geldi.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Baykal ile görüşen Mehmet Sevigen, görüşmeyi şöyle aktardı:

“Livaneli’nin iddialarına ilişkin, ‘Zülfü Livaneli’nin gerçekdışı iddiaları beni ciddi şekilde üzdü. Böyle bir haksızlığa muhatap olduğum için gerçekten çok üzülüyorum’ şeklinde bir yorumu oldu. En büyük üzüntüsü ise Genel Merkez’den hiç kimsenin aramaması olmuş. Anlayacağınız en çok vefasızlığa kırgın. Kemal Bey (CHP Genel Başkanı) bir telefon açıp ‘geçmiş olsun’ dememiş. Kendi geçmişini koruyamayan geleceğe nasıl sahip çıkacak?

Eski TBMM Başkan Vekili Yılmaz Ateş de Livaneli’nin sözleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “SHP ve CHP’de 20 yıl yöneticilik yaptım. Sayın Baykal’ın ‘Alevileri, Kürtleri sevmiyorum’ sözlerini ne duydum ne de okudum. Ama Sayın Baykal 1975 yılında Demirel hükümeti bütçesi üzerine yaptığı konuşmadaki sözlerinden ötürü yıllarca ‘Baykal Kızılbaştır’ diye suçlanmıştı. Sayın Ahmet Türk, terör suçlaması nedeniyle 2016 Kasım’da tutuklandığında Mardin’e evine ziyarete gittiği için eleştiri yağmuruna tutulan Baykal olmuştu.”

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal da , “Babam konuları değerlendiriyor, sonrasında bir bilgilendirme olacak” dedi.

Gündem