Bayraktar TB3 SİHA 13'üncü test uçuşunu tamamladı

Bayraktar TB3 SİHA 13'üncü test uçuşunu tamamladı
Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 32 saat havada kaldığı ve toplam 5 bin 700 kilometre mesafe kat etiği 13'üncü test uçuşunu da başarıyla tamamladı.

İlk uçuşunu 27 Ekim tarihinde yaptıktan sonra art arda performans testlerinden geçen milli SİHA, orta irtifadaki sistem ve dayanım performansının ölçüldüğü 13'üncü uçuş testini de başarıyla tamamladı.

TB3 SİHA, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen 13'üncü test uçuşunda ortalama 20 bin feet irtifada kesintisiz olarak 32 saat havada kaldı.

TEI tarafından geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan TB3 SİHA gerçekleştirilen uzun uçuş testi sırasında orta irtifadaki sistem ve dayanım performansının ölçüldüğü testlerin tamamını başarıyla geçti.

Gökyüzünde 5 bin 700 kilometre mesafe kat etti

Baykar SİHA ailesinin yeni rekortmeni Bayraktar TB3, 32 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 5 bin 700 kilometre mesafe kat etti. Orta irtifadaki sistem performansının ölçüldüğü 12'nci uçuş testinde de 12 saat havada kalan Bayraktar TB3, böylece kendi rekorunu da kırmış oldu. Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST İstanbul'da ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir'de yapılan TEKNOFEST'lere de katıldı. (DHA)

Teknoloji