Bayrampaşa'da deprem yardımlarını 'Otogara götürüyoruz' diye çaldılar
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 7,7, ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen 2 depremin ardından depremzedeler için yardım toplanmaya devam ediliyor.
Bayrampaşa'da son günlerde esnafın topladığı yardımlar iddiaya göre iki kişi tarafından çalındı. Şüphelilerin birçok farklı noktada toplanan yardımları, bazı yerlerde "Otogara bırakıyoruz" diyerek aldığı, bazı yerlerde ise kimsenin olmadığını gördüklerinde çaldığı öğrenildi.
Bayrampaşa Maltepe'de bir iş hanında toplanan triko ürünlerin çalındığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Esnaf Ahmet Öztürk, şunları söyledi: "Toplamış olduğumuz yardımları biz burada yokken içerideki personele otogara götüreceklerini söyleyip alıyorlar. Baktığımızda sadece bizden değil Bayrampaşa'da 3-4 yerden aynı şekilde hırsızlık yapılmış. Emniyette bu olayı söyledik. Bu olayın üzerinde duracaklarını beyan ettiler. Herkesin verdiği yardımlara hırsızlık kelimenin bittiği nokta. Ben burada yokken geliyorlar. 'Hangi bölgeye verelim' demişler. Araca atıp gidiyorlar."
Üzerinde 'Yardım' yazdığı halde...
Esnaf Aziz Kaya ise dün kendisinin deprem yardımı için ayırdığı trikoların çalındığını belirterek şunları söyledi: "Ben diğer arkadaşlara uyarı amaçlı söylediğim zaman, benzer olayların onlarda da yaşandığı özellikle depremi fırsat bilip özellikle deprem yardım çuvalları çaldıklarını fark ettik. Biz 3 olayda aynı kişiler olduğunu tespit ettik. Özellikle deprem yardımı çuvalı olduğunu bildiği halde, üstünde yazılı olduğu halde bunu nasıl yapar aklım almıyor. "
Şikayetler üzerine polis ekipleri depremzede yardımlarını çalan kişileri yakalamak için çalışmalara başladı. (DHA)
Enkazlarda "hırsızlık girişiminde" bulunduğu iddia edilen 20 şüpheli gözaltına alındı
Adalet Bakanlığı'ndan savcılara deprem bölgelerinde hırsızlık genelgesi: Tereddüt etmeyin
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
