"İptal başvurularına rağmen şampiyonayı tamamladık" diyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Covid 19 nedeniyle yaşamını yitirdi

"İptal başvurularına rağmen şampiyonayı tamamladık" diyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Covid 19 nedeniyle yaşamını yitirdi
Yalova'da pandemi nedeniyle iptali istendiği halde gerçekleştirilen Türkiye Kulüplerarası Takım Karate Şampiyonası'na katılan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Covid 19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Delihasan, "Bu organizasyonun iptal edilmesi için bazı çevreler defalarca Yalova Valiliği’ne müracaatta bulundu. Ancak çok şükür hiçbir problem yaşamadan şampiyonayı tamamladık" demişti.




Pandemi vaka artışıyla sürerken devam eden turnuvalar nedeniyle birçok sporcu Covid 19'a yakalandı. CHP'li Murat Emir, bu durumu Meclis'e taşıyarak "Turnuvalardan elde edilecek gelir sporcunun hayatından önemli mi?" diye sordu.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin
haberine göre 29 Mart - 1 Nisan arasında Yalova’da düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Takım Karate Şampiyonası kupa töreninde konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, pandemiye rağmen 48 ilden 477 takımın şampiyonaya katıldığını belirterek “Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 1900’den fazla sporcu Yalova’da tatamiye çıktı. Bu organizasyonun iptal edilmesi için bazı çevreler defalarca Yalova Valiliği’ne müracaatta bulundu. Ancak çok şükür hiçbir problem yaşamadan şampiyonayı tamamladık. Bize olan güveni için Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol’a ve organizasyona katkılarından dolayı Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk’a teşekkür ediyoruz” demişti. Delihasan Covid 19 nedeniyle yaşamını yitirdi.


Türkiye Kickboks Federasyonu, 8-11 Nisan’da Antalya’daki bir otelde Türkiye Kick Boks Avrupa Kupası yaptı. 15 ülkeden 388 kulüp, 1500 sporcu ve 300'ün üzerinde antrenörün katıldığı organizasyonda konuşan Dünya Kickboks Organizasyonları Birliği (WAKO) Başkanı Roy Baker, pandemi nedeniyle iptal edilen etkinlikleri anımsatarak, “Türkiye Kickboks Avrupa Kupası, pan demi nedeniyle uzun süredir yapılan ilk WAKO etkinliğidir” dedi. Turnuvanın ardından federasyon yöneticileri ve yüzlerce sporcu Covid-19 oldu.

Bu gelişmelere rağmen Türkiye Muaythai Federasyonu da 23-29 Mayıs’ta Aydın’da yapılacak Gençler Şampiyonası için kayıt topluyor.

‘ELDE EDİLECEK GELİR SPORCUNUN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ Mİ?"

Avrupa ülkelerinde ertelenen turnuvaların “milli takım seçmesi” adı altında Türkiye’de yapılmaya devam edildiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “ölümüne turnuva” skandalını Meclis’e taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Emir, ““Şampiyonalardan elde edilen gelir, sporcuların ve halkın sağlığından önemli mi? Turnuvaların birçoğu aynı otelde yapılıyor. Federasyon yöneticileri ile otel sahipleri arasında akrabalık ya da ticari bir bağ bulunuyor mu? Antalya ve Yalova’daki turnuvaların ardından kaç sporcu ve federasyon görevlisi Covid-19’a yakalandı?” sorularını yöneltti.

Sağlık