BBC'den seçim analizi: Sonucu HDP'nin desteği belirleyecek

BBC'den seçim analizi:  Sonucu HDP'nin desteği belirleyecek
BBC'de yer alan analizde 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler için "Erdoğan'ın en büyük sınavı" yorumu yapılırken, "Seçim ikinci tura kalırsa, bir sonraki cumhurbaşkanını çok büyük ihtimalle HDP'nin desteği belirleyecek" denildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'de yaklaşan seçimleri mercek altına aldı. Artı Gerçek'in aktardığına göre analizde 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler öncesinde ekonomik krizin derinleştiği belirtildi.

BBC, seçimlerin sonucunu belirleyebilecek olan partinin HDP olduğunu vurguladı. BBC, HDP'nin Hazine yardımlarının bulunduğu hesaplara bloke konduğunu, kapatma davası açıldığını ve partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın 2016'dan beri cezaevinde tutulduğunu hatırlattı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır milletvekili Hişyar Özsoy ise BBC'ye demecinde HDP'nin kapatılmasının söz konusu olabileceğini ama bu durumun seçimleri etkilemeyeceğini söyleyerek "Eğer parti kapatılsa bile halkımız diğer siyasi partileri kullanarak seçimlere girmenin yolarını bulacaktır" dedi. BBC ise şu yorumu yaptı: "Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanını çok büyük ihtimalle HDP'nin desteği belirleyecek."

(Kısa Dalga)

Gündem